Bespreken van gevoelens

Hieronder vind je een vrolijk springspel en 2 bordspellen (voor kinderen vanaf 6 en vanaf 4 jaar) waarmee je spelenderwijs over allerlei gevoelens kunt praten.

Gevoelens spelen een belangrijke rol in ons leven. Het is zinvol om ze te leren kennen en ze te begrijpen omdat gevoelens zo sterk ons gedrag bepalen. Met onderstaande spellen leren kinderen spelenderwijs, te ontdekken welke gevoelens ze in verschillende situaties kunnen hebben en dat andere kinderen in eenzelfde situatie misschien hele andere gevoelens hebben.

Tijdens het spel SpringKikkerSpring, leest een volwassene verschillende kaartjes voor met situaties uit het dagelijks leven, waarna de kinderen springen naar de vier cirkels met gevoelens, die op de grond uitgespreid liggen. Als een kind niet weet hoe het zich voelt, kan ie op de cirkel met vraagtekens gaan staan. Af en toe kan een kind op de cirkel met de tekst 'Wat kun je eraan doen?' gaan staan waarna met elkaar besproken kan worden wat je in die bepaalde situatie kunt doen om je beter te voelen. Zo kunnen de kinderen ook van elkaar leren. Het is erg leuk om dit spel met meerdere kinderen te spelen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen aan dit spel meedoen.

Kikkerbecool is een bordspel voor kinderen van 6-88 jaar, waarbij je discussieert over verschillende onderwerpen zoals sociale vaardigheden, omgaan met pesten en plagen, opkomen voor jezelf en goede manieren. Je kunt het met 1 kind spelen maar waneer meerdere kinderen meedoen, lok je geweldige discussies uit! Dit spel wordt zowel doo basischolen als therapeuten zeer gewaardeerd. Er zijn al 7000 van dit spel in omloop en laatst was er zelfs op de televisie te zien hoe Kikkerbecool in een groep7 gespeeld werd.

Kikker in de dierentuin is een samenwerkingsspel dat ik, samen met een fantastische kleuterjuf, heb gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Terwijl ze door de dierentuin lopen, beantwoorden ze vragen over gezellig met elkaar omgaan, goede manieren, samenwerken, opkomen voor jezelf, taal, rekenen en het omgaan met 1 en 2 euro munten. De kinderen kunnen zelf bepalen hoe lang ze mee doen met het spel. Kikker in de dierentuin wordt zelfs door kinderen van 10 jaar leuk gevonden dus je kunt het ook met kinderen van verschillende leeftijden spelen.

Lees verder
Snelle levering!

Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Ook tijdens de schoolvakantie.

Gratis verzending v.a. € 150,

Bij bestellingen vanaf 150,- betaalt u geen verzendkosten.

Deskundig advies

We helpen u graag met al uw vragen.

Algemene voorwaarden   Sitemap   © 2020 decoolekikker.nl