Bordspel Kikkerbecool voor kinderen vanaf 7 jaar

Meer afbeeldingen

Bordspel Kikkerbecool voor kinderen vanaf 7 jaar

Een spannend bordspel waar je met elkaar over 4 vaardigheden discussieert, sociale vaardigheden,
goede manieren, opkomen
voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.

Ook een uitbreidingsset verkrijgbaar!

Van 7-88 jaar.
Aantal spelers: 2-30, dus zelfs met een hele klas!

€ 99,00
OF

Zet op verlanglijst

Beschikbaarheid: Op voorraad
Verzendkosten: € 5.50

Aanmelden

Details

Video

Bordspel Kikkerbecool from Hartmann Media on Vimeo.

Dit spel is erg succesvol bij scholen en kindertherapeuten in Nederland en België. Terwijl de kinderen op een vrolijke manier over allerlei belangrijke onderwerpen discussiëren, leren ze van elkaar en bespreken ze hoe je plezierig en met respect voor ieders verschillen, met elkaar om kunt gaan. 

'Het mooie van dit spel is dat Kikkerbecool heel speels op belangrijke zaken ingaat. Het spel is eenvoudig te spelen in een kleine groep. Tijdens Remedial Teaching is het een uitgelezen moment om dit spel erbij te pakken en via het spel belangrijke zaken rondom sociale interactie ter sprake te brengen. Daarnaast kun je ook je groep leerlingen in teams verdelen. 

Als leerkracht zul je dit spel waarderen als je graag je lessen ‘sociale vaardigheden’ nieuw leven in wil blazen. Het is vaak voor de leerkracht zoeken naar een vernieuwde vorm om de sociale vaardigheden onder de aandacht te brengen. Recensie Wijspelen.nl'

Het bordspel "Kikkerbecool"

Dit is een bordspel waar kinderen echt wijzer van worden. Ze geven hun mening over sociale situaties, goede manieren, opkomen voor jezelf en anderen en omgaan met pesten en plagen en verdienen zo fiches. Ze laten hun hersens kraken en bedenken wat een Coole Kikker zou antwoorden. Hoe meer kinderen aan dit spel meedoen hoe leuker het is. Zelfs een klas van 30 kinderen kan, in 6 groepjes van 5, dit spel spelen.Dan kunnen ze samen overleggen welk antwoord ze geven en een situatie in een toneelstukje nadoen. Sommigen spelen dan bijvoorbeeld de pestkoppen en een ander laat zien wat hij zou doen in zo'n situatie. Wanneer de groep een antwoord waardeert, wordt een fiche gegeven aan degene die zijn mening heeft gegeven.

Het spel

Met minimale instructie kunnen 2 tot 6 kinderen het spel zelfstandig spelen

Het spel kan gespeeld worden door kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar ook brugklassers en oudere leerlingen vinden het erg leuk om met elkaar te discussieren over de verschillende onderwerpen.

Spelduur: 20-45 minuten.
Van de opbrengst van elk spel komt 1 euro ten goede aan de stichting De Opkikker.
Het spel bestaat uit:

 • 1 spelbord van 50 bij 70 cm
 • 160 kaartjes met vragen:
  • Kom op voor jezelf (assertiviteit - 40 st.)
  • Cool (sociale vaardigheden - 40 st)
  • Doe normaal (goede manieren - 40 st.)
  • Pesten en plagen (omgaan met pesten en plagen - 40 st.)
 • 2 dobbelstenen
 • 6 pionnen
 • 40 fiches

Het spel is een reis door zee op weg naar de coole kikker, die lekker op het strand ligt. Terwijl je stormen trotseert, dwars door de haaien en de krokodillen laveert, over de nijlpaardenbrug springt en het orakel van de vulkaan raadpleegt, geef je antwoord op de vragen van de rode, groene, gele of blauwe kaartjes die door de andere kinderen worden voorgelezen en zo kun je een fiche verdienen.

Degene die het eerste bij de coole kikker is aangekomen heeft gewonnen maar daarna ga je natuurlijk wel een vriendje helpen die nog niet zover is! Degene die de meeste fiches heeft is de vragenkampioen.

Op verzoek van veel scholen, staan er geen mogelijke antwoorden meer onder op de kaartjes. De kinderen vonden namelijk dat ze precies die antwoorden moesten geven. Zonder deze antwoorden onder op de kaartjes, ontstaat er een vrije discussie over allerlei dagelijkse situaties. 

Kikkerbecool kan ook met kleuters gespeeld worden. Het is een leuke manier om met een hele groep het spel te spelen zonder dat de kinderen kunnen lezen.
Laat de kinderen in een kring zitten rond 4 tegen elkaar geschoven tafeltjes waar het bordspel op ligt. De juf kiest de route. Om de beurt mag een kind met de dobbelsteen gooien en met de pion lopen. De juf leest dan een kaartje voor en de kleuters die een antwoord weten mogen hun vingers opsteken. De kinderen kunnen dan een voor een hun antwoord vertellen of met elkaar voordoen wat ze in de gevraagde situaties zouden doen.

Het bordspel is ontwikkeld door drs. Anne Kooijman,kinderpsycholoog NIP/Gz pyscholoog BIG, kinderpsycholoog.
Vormgeving: Marleen Swenne, www.dpvs.nl.
Tekening kikker: Marieke Timp.

Review

* Noortje Looten: Wij gebruiken dit spel regelmatig bij onze cliënten (kinderen met een vorm van autisme en een gemiddld IQ). Een leuk en interactief spel. De doe-opdrachten worden vaak met enthousiasme opgepakt en uitgespeeld. Biedt mooie kansen voor de hulpverlener om hier inhoudelijk op aan te sluiten.

* Yvonne van der Zanden; www.talent-leert-leren.nl: ' Momenteel zet ik Kikkerbecool regelmatig in en wat mij vooral opvalt, wat een mooie en open gesprekken er ontstaan tijdens het spelen en dat de kinderen er echt om vragen! Juf heeft u het spel bij U? Afgelopen week kwam er een meisje naar me toe: 'Juf die zin op dat ene kaartje zat de hele week in mijn hoofd en het hielp echt!!! Kijk en dat noem ik nu onderwijs-vitamientjes.

* Juliette Jansen, Praktijk in 't Zonnetje; 'Ik gebruik het spel al lange tijd met veel plezier in  mijn
   praktijk'.

*  N.Muntendam: 'Ik moet een extra spel kopen omdat iedereen het zo leuk vindt, compliment
   toch?
 
*  Alicia (met dochter van 7 jaar): Tot nu toe zijn we erg enthousiast over het spel.
  
De mintekens in het begin van het spel heb ik veranderd in + tekens, het spel is dan in het begin
   makkelijker. Later zijn de - tekens juist spannend. Het winnen van de fiches om
   vragenkampioen te worden stimuleert beter te gaan nadenken over een vraag.
   Ik selecteer vragen op grond van ons eigen probleem. Dat is wel fijn. 

*  B. van der Meulen:'Een heel aantrekkelijk vormgegeven spel. Zonder instructie snel in te zetten,
   zelfs met een grotere groep kinderen. Het lokt leuke discussies uit over sociaal-emotionele
   onderwerpen'.

*  Tiny van der Kamp: 'Een goede ondersteuning bij taalzwakke kinderen'

*  Anouk, groep 4:'Ik vind het spel het leukste van de wereld'.

* Suus, groep 6: Leuk spel met leuke vragen maar soms moeilijk om bij de finish te komen als je
   een stapje terug moet.

* Sana coaching: Ik werk erg graag met de spellen van de Coole Kikker. ik vind het erg mooi,
   kleurrijk en zinvol materiaal. De kinderen waar ik mee werk vinden het ook altijd erg leuk.

*  Robin, brugklas Havo/VWO. Dit spel helpt wel echt om te leren voor jezelf op te komen. ik heb geleerd
   op te komen voor mezelf en mijn eigen mening te geven.

*  Veronique Glim, Intern begeleider Maria Bernadetteschool, Medemblik: Wij gebruiken het spel tijdens de faalangstreductietraining hier op school.De ambulant begeleider gebruikt het bij kinderen die sociaal niet zo weerbaar zijn.Wij hebben zeer goede ervaringen met het spel.In het begin is het even wennen omdat er ook veel dingen uitgespeeld en voorgedaan worden. Dat is vaak spannend voor de kinderen.Wanneer ze zijn gewend, gaan ze elkaar juist helpen.We zijn er echt erg blij mee! Echt een aanvulling op de methoden die we al hebben (zoals de Kanjertraining).Het is wel van belang dat er een begeleider bij is, is mijn mening. Wanneer er geen begleider bij is, wordt er minder serieus mee omgegaan.

 

Snelle levering!

Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Ook tijdens de schoolvakantie.

Gratis verzending v.a. € 150,

Bij bestellingen vanaf 150,- betaalt u geen verzendkosten.

Deskundig advies

We helpen u graag met al uw vragen.

Algemene voorwaarden   Sitemap   © 2021 decoolekikker.nl