Goede sfeer in de klas

Met de onderstaande artikelen kun je een goede sfeer in de klas creëren. Als je op download klikt, kun je het gratis Coole Kikker plan bekijken. Lees ook het artikel ' Coole Kikkers pesten niet' onder het hoofdje' In het nieuws' . Daarin staat beschreven hoe het Coole Kikker plan in een klas is toegepast.

Welke artikelen je ook aanschaft, het allerbelangrijkste is dat je als leerkracht duidelijk aangeeft dat je vanaf dit moment alleen nog maar gezellig gedrag accepteert en dat negatief gedrag duidelijke consequenties heeft. Alle kinderen in een klas hebben baat bij duidelijke regels die door een positief ingestelde leerkracht nageleefd worden. Wanneer de nadruk komt te liggen op veel aandacht voor sociaal gedrag, raakt, als neveneffect, het negatieve gedrag steeds meer op de achtergrond. Een verbetering van de sfeer in de klas bereik je ook beter door elke vrijdagmiddag een uurtje te besteden aan het bespreken van allerlei onderwerpen zodat de kinderen met elkaar discussiëren over hoe ze fijner met elkaar om kunnen gaan. Ook het met elkaar spelen van een spel draagt meer bij aan een goede sfeer De polsbandjes worden door veel leerkrachten gebruikt als wisselbeker; een kind dat zich gezellig en sociaal heeft gedragen, krijgt een blauw polsbandje dat het ook mee naar huis mag nemen om het thuis te laten zien. Een kind dat goed heeft doorgewerkt, krijgt een groen polsbandje. De volgende dag worden de bandjes weer ingeleverd en worden er door de leerkracht weer kinderen uitgekozen die een complimentje verdienen en het polsbandje een dag mogen dragen. Dit idee van een enthousiaste juf werkt als een speer!

De Universiteit van Leuven past de Coole Kikker-aanpak in een aangepaste Vlaamse vorm, al enkele jaren toe op diverse basisscholen in Leuven. Met de Coole Kikker principes en de spellen wordt het sociaal gedrag in de klassen gestimuleerd waardoor de sfeer verbetert.
Lees verder Download
Snelle levering!

Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Ook tijdens de schoolvakantie.

Gratis verzending v.a. € 150,

Bij bestellingen vanaf 150,- betaalt u geen verzendkosten.

Deskundig advies

We helpen u graag met al uw vragen.

Algemene voorwaarden   Sitemap   © 2020 decoolekikker.nl