Kwartetspel de Coole Kikker vanaf 7 à 8 jaar
Kwartetspel de Coole Kikker vanaf 7 à 8 jaar
Ook in het Duits, Engels, Frans, Zweeds, Tsjechisch en Slowaaks verkijgbaar.
Kan de beschikbaarheid voor ophalen niet laden
Het sociale vaardigheden kwartetspel: de Coole Kikker
Dit kwartetspel is een simpel spel om kinderen van 8-88 jaar te leren zich meer sociaal te gedragen. Het kwartetspel bestaat uit negen kwartetten met belangrijke onderwerpen die ook behandeld worden tijdens sociale vaardigheidstrainingen.
Sociaal vaardige kinderen voelen zich vaak beter, hebben meer zelfvertrouwen en kunnen tegen een stootje.
Reviews:
- Kaja, groep 4: Ik vond het heel leuk en ik heb iets nieuws geleerd.
- B.Barré: De kinderen zijn dol op het Coole Kikker kwartetspel. We spelen er consequent 1x per week mee en we kiezen een kaart voor de hele week. En ze kiezen er ook een voor mij!
- Berend (10 jaar): Ik vind de Scheldende schoffies het leukste. Ik zeg nu "Boeien" en dan zeggen ze niets meer.
- Isabel (moeder van 3): Ik vind wel dat ze een beetje moeten kunnen lezen maar verder hebben we veel plezier om de teksten ;)
- Janneke Veringa: Mijn zoon met PDD nos is fan van jullie spel en voelt zich beter!
- Karen van der Molen: Wij gebruiken het kwartetspel niet om te kwartetten maar trekken iedere zondag een kaartje. Dit kaartje hangen wij op een whiteboard met de weekplanning. De komende week staat dan in het teken van dat kaartje.De kinderen maken gedurende de week situaties mee waarop de getrokken kaart bijna altijd een mooie aanvulling is. Hoe pakte je dit of dat ook alweer aan? Oh Ja! Soms vragen vriendjes of vriendinnetjes naar de kaartjes op het bord en zo ontstaan vaak interessante gesprekken. Mooi!
- Mamaliefde: Dit spel is leuk om met oudere kinderen (vanaf 8 jaar) te spelen. Er staat een hoofdvraag op een kaartje met 4 antwoorden, 4 dingen die je kan doen. Bijvoorbeeld: Hoe werk je goed samen? Of: Wat kun je doen als je gepest wordt? De kinderen kunnen dit zelf spelen.Doordat ze de vragen en antwoorden hardop voorlezen / vragen aan elkaar, leren ze er meteen van. Op deze manier kun je als juf, maar natuurlijk ook als ouders, op een leuke speelse manier aandacht besteden aan sociale vaardigheden.
