Weerbaar

Hieronder vind je een kwartetspel en een bordspel waarmee je kinderen leert om voor zichzelf en voor anderen op te komen en gezellig om te gaan met leeftijdgenoten. In het blauwe Coole Kikkerboek kunnen kinderen zelf lezen hoe ze beter voor zichzelf kunnen opkomen.

Er zijn tegenwoordig nogal wat kinderen die onvoldoende voor zichzelf durven op te komen of gewoon niet weten hoe ze dat moeten doen. Andere kinderen reageren vooral boos als hen iets dwars zit. Dan denken ze dat ze weerbaar zijn maar hun gedrag is niet plezierig voor anderen en kinderen die veel boos zijn, hebben vaak ruzie of ze worden door anderen gemeden . Opkomen voor jezelf houdt dus in dat je rustig maar duidelijk zegt wat je vindt. Dit is voor veel vriendelijke kinderen o, zo moeilijk maar we kunnen het hen wel leren.

Met een van de onderstaande spellen of het blauwe boek voor kinderen met het kwartetspel, kun je hen tips geven en met hen oefenen hoe ze dat goed kunnen aanpakken. Zo leren kinderen hun mening te geven en voor zichzelf en voor anderen, op te komen. De spellen en het boek worden tegenwoordig ook in veel sociale vaardigheids en weerbaarheidstrainingen gebruikt. Spelenderwijs wordt stapje voor stapje hun zelfvertrouwen vergroot en leren ze beter te reageren wanneer ze uitgedaagd of geplaagd worden. Het is zeker de moeite waard om kinderen daarin te ondersteunen.

Lees verder
Snelle levering!

Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Ook tijdens de schoolvakantie.

Gratis verzending v.a. € 150,

Bij bestellingen vanaf 150,- betaalt u geen verzendkosten.

Deskundig advies

We helpen u graag met al uw vragen.

Algemene voorwaarden   Sitemap   © 2021 decoolekikker.nl