Na een echtscheiding

Therapeuten kunnen met het 3Huisjes spel op een ongedwongen manier met kinderen praten over de situatie na een echtscheiding.

'Het dak eraf' is een inventarisatie van de kindergevoelens ten aanzien van de verschillende woonsituatie na een echtscheiding en wordt ook alleen door therapeuten gebruikt. De gevoelens van het kind ten aanzien komen hierbij duidelijk naar voren. Deze informatie mag echter nooit doorverteld worden aan de ouders maar mag alleen dienen om het kind beter te helpen.

Na een echtscheiding hebben kinderen zoveel te verwerken dat het moeilijk voor hen is om er met iemand over te praten. Daarom heb ik dit spel gemaakt waar kinderen spelenderwijs 3 huisjes kunnen opbouwen, en, alléén wanneer ze dat willen, ongedwongen kunnen praten over hun gevoelens. Ze kunnen een papahuis, een mamahuis en een kinderhuis opbouwen of een combinatie van verschillende onderdelen. Het kinderhuis kan staan voor de eigen wereld van het kind, de school, het huis van opa en oma of iets anders. Soms praten de kinderen vanzelf en soms zeggen ze niet veel. Dring dan niet aan en maak er gewoon een gezellig moment van. Soms laten de kinderen met de verdeling van de kaartjes van ' Het dak eraf' iets heel anders zien dan ze eerder hebben verteld. Vraag ook dan niet al te veel door maar laat de kinderen vrij. Wanneer het kind weer weg is, kun je de kaartjes scoren op het inventarisatieformulier. Bij het spel zit een uitgebreid informatievel met tips hoe volwassenen het kind zo goed mogelijk kunnen opvangen

Het is niet de bedoeling dat ouders dit spel met hun kinderen spelen want dan zouden de kinderen in een moeilijke situatie kunnen komen waarin hun loyaliteit naar beide ouders in het gedrang komt..

Lees verder
Snelle levering!

Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Ook tijdens de schoolvakantie.

Gratis verzending v.a. € 150,

Bij bestellingen vanaf 150,- betaalt u geen verzendkosten.

Deskundig advies

We helpen u graag met al uw vragen.

Algemene voorwaarden   Sitemap   © 2020 decoolekikker.nl