Omgaan met pesten en plagen

Met onderstaande spellen en het Coole Kikker boek (met het sociale vaardigheden kwartetspel) leer je kinderen om cool om te gaan met plagerijen en om rustig voor zichzelf en anderen op te komen. In het groene boek (met het kwartetspel) lees je wat je als volwassene kunt doen om kinderen sterk te maken zodat ze rustig maar stevig en duidelijk, zich tegen plagerijen kunnen verweren . In dit boek staat in hoofdstuk 6 ook een voorbeeld beschreven van een goede aanpak om de sfeer in de klas te verbeteren.

We zijn het er allemaal over eens dat pesten en plagen ècht niet meer kan! We willen als volwassenen daar graag van alles aan doen maar hoe doe je dat? Anti pestprogramma's helpen helaas vaak slechts korte tijd omdat een goede sfeer op school voor een heel groot gedeelte afhankelijk is van de duidelijke en positieve aanpak van de leerkrachten die dat een heel schooljaar volhouden. 60% van het pesten en plagen gebeurt achter de rug van de volwassenen om, dus het is belangrijk dat de leidinggevenden thuis en op school een duidelijk beleid ten aanzien van grensoverschrijdend gedrag hebben en vooral hard werken aan vriendelijk gedrag van kinderen onderling. Een kind dat hoge cijfers haalt op school maar onvriendelijk en plagerig is, is niet goed voorbereid op de toekomst omdat zijn gedrag tot veel negatieve reacties zal leiden. Het is onze verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven en ervoor te zorgen dat er een goede sfeer heerst waar iedereen een eigen mening mag hebben en de ander respecteert. Om dit soort dingen bespreekbaar te maken, heb ik de spellen gemaakt zodat op een vrolijke manier, kinderen leren om gezellig met elkaar om te gaan.

Een voorbeeld van hoe je kunt bijdragen aan een goede sfeer in de klas, wat preventief werkt tegen pesten en plagen, kun je gratis downloaden onder het hoofdje ' downloads'. Lees ook het artikel 'Coole Kikkers pesten niet' onder het hoofdje ' in het nieuws', waarin beschreven wordt hoe twee leerkrachten een lastige klas met een vervelende sfeer hebben aangepakt en omgetoverd tot een gezellige klas waar de kinderen zich veilig en vertrouwd voelden. Hun verhaal zal je inspreren om er ook alles aan te doen om te zorgen voor een gezellige sfeer in de klas

Lees verder
Snelle levering!

Uw bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden! Ook tijdens de schoolvakantie.

Gratis verzending v.a. € 150,

Bij bestellingen vanaf 150,- betaalt u geen verzendkosten.

Deskundig advies

We helpen u graag met al uw vragen.

Algemene voorwaarden   Sitemap   © 2020 decoolekikker.nl